Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani Avtobrisalci.com, ki je dostopna na povezavi https://www.avtobrisalci.com (v nadaljevanju: ‘spletna stran’) in jo upravlja podjetje, ki je zapisano pod 2. točko – ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: ‘ponudnik’).

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bomo stranko ustrezno in pravočasno obvestili (preko e-poštnega naslova ali telefonske številke, ki ju je stranka pustila pri oddaji naročila).

Cena izdelka in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici (vse cene na spletni strani že vsebujejo DDV), še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate:

– pišite na e-naslov: info@avtobrisalci.com ali
– pokličite na telefonsko številko: 041 594 100

1. Dokončna potrditev naročila

Naročilo je dokončno potrjeno, ko bo po oddaji spletnega naročila uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno.

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov info@avtobrisalci.com.

2. Identiteta podjetja in kontaktni podatki

3. Postopek nakupa

3.1. Izbira izdelka

Uporabite ISKALNIK, ki vam bo prikazal ustrezne rezultate glede na znamko, model in letnik avtomobila. Pod artikli, ki jih želite kupiti, kliknite na gumb ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, ponovno uporabite ISKALNIK.

Če želite zaključiti nakup, pojdite v košarico, ki je dosegljiva s klikom na »Prikaži košarico« (pod izdelkom, ki ste ga dodali v košarico) ali s klikom v meniju na “Spletna trgovina” – “Moja košarica” in sistem vas bo pripeljal v nakupovalno košarico.

3.2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice

Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate obiskati košarico (kako priti do košarice, je obrazloženo v točki 4.1.) in pri artiklu, ki ga želi odstraniti iz košarice klikniti na križec “Odstrani ta izdelek”. Če želi uporabnik dodati drug izdelek v košarico, mora ponovno uporabiti ISKALNIK.

3.3. Nakupovalna košarica

Za dokončanje naročila morate v košarici klikniti na gumb »Naslednji korak«, kjer boste vnesli podatke o plačniku in podatke za dostavo ter izbrali način plačila in način dostave.

3.3.1. Podatki računa
Posredovati morate zahtevane podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in telefonsko številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
Obrazec vam omogoča tudi možnost pošiljanja na drug naslov, ki je lahko drugačen od podatkov plačnika. Ta opcija vam bo omogočena s klikom na kvadratek pri vprašanju »Dostavi na drug naslov?«.

3.3.2. Način dostave
Kot način dostave lahko izberete dostavo na vaš dom, za katero skrbi služba GLS Slovenija in se dodatno zaračuna v višini 3,50€ (cena dostave je enaka ne glede na kraj v Sloveniji).

3.3.3. Način plačila

Izbirate lahko med tremi načini plačila: Plačilo po povzetju (plačilo z gotovino ob dostavi paketa), predplačilo na TRR ali plačilo z gotovino v primeru osebnega prevzema.

3.3.4. Pregled naročila

Cene izdelkov, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo.

3.4. Zaključek naročila

Uporabnik lahko v zadnjem koraku pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Zaključi naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se vam na spletni strani izpiše tekst “Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto…”

3.5. Dokončna potrditev naročila

Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno.

Tekst e-mail sporočila se glasi: »Vaše naročilo je bilo sprejeto in je trenutno v obdelavi. Podatki o naročilu so vidni spodaj….«

Pod tem tekstom so torej vidni vsi podatki naročila, ki vključujejo:
– številko naročila
– način dostave
– način plačila
– vse artikle, ki so bili naročeni ter vse cene
– naslov plačnika
– naslov dostave

3.6. Odstop od naročila pred dostavo

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov info@avtobrisalci.com

4. Cene

Vse cene navedene na spletni strani so končne cene. Vse cene na spletni strani že vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo od 3.10.2020 do preklica.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna na ogled v e-mailu, ki ga je ob naročilu prejel na vpisani e-mail naslov. Slednje ne velja za naročila, ki so bila oddana po telefonu.

Pri opisih izdelkov lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cen izdelkov brez predhodne najave.

5. Multimedijska vsebina

Na spletni strani so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije in videoposnetki izdelkov (slike in videi so simbolični). Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

6. Plačilo po povzetju

V primeru izbire plačila po povzetju, blago kupec z gotovino plača dostavljavcu pošiljke. Za dostavo blaga skrbi podjetje GLS Slovenija, ponavadi v 1-3 delovnih dneh, vendar najkasneje v 10 dneh od odpreme. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

7. Pravica do odstopa od nakupa – vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev skladno s 43.č členom ZVPot. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite in sicer na kontaktni e-mail info@avtobrisalci.com. Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, razen če je blago poškodovano ali izgubljeno, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Spletna trgovina Avtobrisalci.com si pridržuje pravico, da vračilo poškodovanega oziroma pretirano obrabljenega izdelka ali izdelka, ki ob vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (škatla, račun, originalno embalažo, itd.) zavrne na stroške pošiljatelja. Zato vas prosimo, da z izdelkom ravnate gospodarno in pazljivo saj bomo le tako lahko nemoteno izdelek zamenjali ali vam vrnili denar.

Kupnino za vrnjene artikle vam bomo vrnili v gotovini ali nakazali na vaš transakcijski račun, katerega številko priložite k izdelku, ki ga vračate oziroma pošljite po e-mailu na info@avtobrisalci.com

Prejeli ste poškodovano blago, kaj storiti?

V primeru vidne poškodbe embalaže ali blaga mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne.

Uveljaviti želite pravico do odstopa od nakupa – vračilo blaga ali garancijo, kaj storiti?

V kolikor z brisalci potrošnik ni zadovoljen (brisalci ne delujejo pravilno), se je zmotil pri nakupu ali pa si je iz bilokaterega razloga preprosto premislil, potrošnik lahko v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite in sicer na kontaktni e-mail info@avtobrisalci.com. Potrebno je navesti vse potrebne podatke – vaše ime in priimek, naslov, številko naročila ali številko računa in razlog, zakaj želite vrniti blago oziroma uveljavljati garancijo. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga, razen v primeru, da gre za napako blaga (brisalci ne delujejo pravilno) – v temu primeru podjetje krije tudi stroške vračila blaga, vendar je za to potrebno predložiti dokaz o nepravilnem delovanju blaga. Zadošča kvaliteten videoposnetek, iz katerega je razvidno nepravilno delovanje, katerega nam ga lahko posredujete na info@avtobrisalci.com ali pa pošljete na sedež podjetja. Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačila mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

8. Dostava

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času. Dostava poteka samo na področju Slovenije. Za dostavo blaga skrbi podjetje GLS Slovenija, ponavadi v 1-3 delovnih dneh, vendar najkasneje v 10 dneh od odpreme blaga. Dostavni uslužbenec vas bo po vsej verjetnosti s pošiljko iskal doma v dopoldanskem času, v primeru, da vas ne bo doma, vas bo poklical na telefonsko številko in se z vami dogovoril za dostavo ob naslednji priložnosti. Pridržujemo si pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk. Strošek dostave znaša 3,50€.

9. Varnost

Od vas prejete podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za dostavo blaga, če je to potrebno (ime, naslov, številko telefona za dogovarjanje o času dostave). Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu. Po opravljeni dostavi in po tem, ko smo prejeli vaše plačilo, je dostop do vaših podatkov zaprt. Po opravljenih davčnih in trgovinsko pravnih obveznostih vaše podatke izbrišemo.

10. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb. Kljub redni kontroli vaših podatkov ni mogoče popolnoma zaščititi.

11. Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

12. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Spletna stran Avtobrisalci.com ima v bazi podatkov vnešenih veliko število različnih avtomobilov in modelov brisalcev. Ker je pri vnosu podatkov v bazo lahko prišlo do napak, se utegne zgoditi, da iskalnik prikaže napačne podatke, zaradi česar se lahko strankam pošljejo napačni brisalci oz. napačne mere brisalcev. Na strankah je, da pred montažo preverijo ustreznost brisalcev (v kolikor sami niso prepričani v ustreznost, naj se o tem posvetujejo s primerno usposobljeno osebo – npr. avtoserviserjem). V kolikor ugotovite, da smo vam poslali napačne brisalce, nas o tem obvestite, mi pa vam bomo poslali ustrezne brisalce ali vrnili denar. Ponudnik ne odgovarja za morebitne poškodbe ali stroške, ki so nastali ob montaži napačnih brisalcev ali nepravilni montaži brisalcev.

V nekaterih primerih se razlika v velikost med originalom in nadomestkom, ki znaša do 25mm manj kot original, smatra kot primerni nadomestek.

13. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info@avtobrisalci.com. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

14. Davčna blagajna – nalepka

V primeru dostave na dom je račun kupcu dostavljen skupaj s paketom in se nahaja v paketu.
V primeru osebnega prevzema pa je račun predan kupcu ob predaji blaga.

davcna-blagajna-nalepka

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Ekipa Avtobrisalci.com.