Gumice brisalcev

Gumice brisalcev so eden najpomembnejših delov brisalcev. Gumica brisalca ima namreč direkten stik z vetrobranskim steklom, zato mora biti za brezhibno čiščenje popolnoma brez napak, imeti mora oster rob ter čim večjo prožnost. Hkrati mora biti gumica vseeno dovolj robustna, da je čim bolj odporna na poškodbe, ki na njej nastajajo zaradi brisanja in čiščenja umazanega stekla. Kos mora biti tudi zunanjim vplivom kot so nizke temperature v zimskem času, visoke temperature v poletnem času ter UV svetloba. 

Vsak proizvajalec ima svojo formulo, ki jo skrbno čuva in razlike v kvaliteti gumic so lahko velike. Nekatere namreč postanejo trde in napokane že po nekaj tednih, medtem ko druge lahko zdržijo mesece, ob skrbnem vzdrževanje celo leta.

Po naših izkušnjah se najbolje obnesejo gumice, ki so narejene iz naravne gume. Obnašanje gumice, ki je narejena iz naravne gume, je namreč zanesljivo v vseh vremenskih razmerah, polega tega pa je naravna guma tudi zelo obstojna na temperaturna nihanja ter UV svetlobo.

Zelo pomemben je tudi premaz na gumici brisalca. Premaz na gumici brisalca skrbi za tiho in temeljito brisanje ter zaščito same gumice. Najpogostejši premaz je grafitni premaz, še boljši pa je teflonski premaz, ki je ponavadi tudi dražja alternativa. Teflon je znan kot najbolj spolzka stvar na svetu, kar pomeni, da brisalci s teflonskim premazom izredno tiho brišejo. Poleg tega pa teflon tudi bolje zaščiti gumico pred vremenskimi vplivi in obrabo kot drugi premazi.

Preverite našo aktualno ponudbo brisalcev za vaš avto z uporabo iskalnika spodaj ↓

Poiščite in kupite 🛒 brisalce ↓