Aerodinamični / Ploski / Flat Brisalci

Aerodinamični, ploski ali angleško flat brisalci. Nekateri jih imenujejo tudi gumijasti brisalci. Vse to so izrazi za en in isti tip brisalca – to so brisalci modernega tipa, ki se dandanes uporabljajo na veliki večini novejših avtomobilov. V primerjavi s klasičnimi metlicami brisalcev imajo ti brisalci veliko prednosti. Zaradi svoje ploske (po angleško flat) oblike in integriranega spojlerja so aerodinamični, tako da odlično delujejo tudi pri višjih potovalnih hitrostih, na primer na avtocesti. Druga večja prednost teh brisalcev pa je, da imajo zaradi svoje oblike bolje porazdeljen pritisk gumice na vetrobransko steklo – rezultat tega sta boljše in tišje delovanje ter daljša življenjska doba.

Več o razliki med klasičnimi in modernimi aerodinamičnimi brisalci si lahko preberete tudi v članku Razlika med klasičnimi in ploskimi brisalci.

V naši spletni trgovni ponujamo le takšne brisalce, saj smo mnenja, da so najboljša izbira. Poiščite ustrezne aerodinamične brisalce za vaš avto z uporabo iskalnika spodaj ↓

Poiščite in kupite 🛒 brisalce ↓