Vzdrževanje metlic brisalcev oziroma kako podaljšati življenjsko dobo brisalcev

Vsak lastnik avta si gotovo želi, da bi njegovi brisalci čim dlje delovali brezhibno. Čeprav je življenjska doba v veliki meri odvisna od same kvalitete brisalca oziroma gumice brisalca, je vseeno tukaj nekaj stvari, katere lahko lastniki storimo sami in tako metlicam brisalcev podaljšamo življenjsko dobo. O tem smo sicer nekoliko že pisali v temu članku: https://www.avtobrisalci.com/vse-o-brisalcih

brisalci-metlice-brisalcev-brisalci-za-avto Potrebno se je zavedati, da je gumica brisalcev občutljiva gumica, ki je konstantno izpostavljena vremenskim vplivom, UV žarkom, umazaniji, ki prihaja s ceste ali pa se prilepi na vetrobransko steklo, itd. Da je vse skupaj še bolj zahtevno, morajo brisalci v svoji življenjski dobi narediti ogromno premikov. Vsaka najmanjša napaka, ki nastane na gumici, se takoj pozna pri rezultatu brisanja. Tudi, če gre za napake, ki s prostim očesom niso vidne, se le-te takoj poznajo pri rezultatu brisanja.

 

Kaj torej lahko storimo sami, da podaljšamo življenjsko dobo brisalcev?

Kot prvo lahko poskrbimo, da imamo vetrobransko steklo čim bolj čisto. S tem ciljamo predvsem na razno umazanijo, ki prihaja s ceste, insekte, ki se razmažejo po vetrobranskem steklu, ptičje iztrebke, itd. Vse ta umazanija na steklu počasi a vztrajno trga gumico brisalcev, četudi to ni vidno s prostim očesom. Poskrbimo torej, da imamo steklo koliko se le da čisto. Ptičje iztrebke in razmazane insekte je potrebno sproti odstranjevati s stekla.

Priporočamo, da takrat, ko umivate avto, z gobico umijete tudi gumice brisalcev in tako odstranite morebitno umazanijo, ki se je sprijela nanje.

V kolikor dalj časa ni deževalo oziroma že dalj časa niste uporabljali brisalcev, priporočamo, da brisalce vsake toliko časa uporabite z nanašanjem vetrobranskega čistila na steklo. Priporočeno je, da brisalce premaknemo vsaj 2x tedensko (zadošča že 5-10 cikličnih premikov brisalcev).

Poleti, ko je zelo vroče, je priporočeno, da brisalce privzdignemo s stekla, tako da se ne »zapečejo« oziroma prilepijo na steklo, saj to trga gumico na mikroskopski ravni. Prav tako moramo paziti, da pozimi, ko zmrzuje, brisalci ne zamrznejo na steklo. V kolikor brisalci zamrznejo na steklo in jih nato poskušamo na silo premakniti, to močno poškoduje gumico. Prav tako nikakor ne smemo brisati z brisalci po zamrznjenemu steklu. Tako početje povzroči takojšnje poškodbe na gumici, tako da brisalci začnejo za sabo puščati črtice vode.

V kolikor boste upoštevali zgornje nasvete, lahko življenjsko dobo brisalcev podaljšate tudi do 3x!

Poiščite brisalce za vaš avto ↓

Uporabite iskalnik (izberite znamko, model in letnik) in poiščite, kateri so ustrezni sprednji brisalci (metlice brisalcev) in zadnji brisalec za vaš avto.

Vašega avta ni na seznamu? Kliknite TUKAJ.

Za dodatna vprašanja in pomoč pri nakupu smo vam na voljo na 041 594 100 (dosegljivi vsak dan v tednu od 9-21h) ali na info@avtobrisalci.com

V primeru nakupa večjih količin nas kontaktirajte na zgoraj omenjene kontakte in priznali vam bomo popust.