Silikonski brisalci

Se sprašujete, če so silikonski brisalci boljši od tistih iz naravne gume?
V tem članku vam bomo poskušali odgovoriti na to vprašanje in vam razložiti razliko med silikonskimi in navadnimi brisalci.

silikonski-brisalci-guma
Slika: silikonska guma

Mnenja so deljena. Nekateri imajo namreč s silikonskimi brisalci dobre izkušnje, drugi slabe. Glavni problem silikonskih brisalcev je ta, da ob brisanju na steklu ustvarijo tanek sloj silikona. Ta sloj je sicer pri vožnji v dežju lahko koristen, saj odbija vodo z vetrobranskega stekla, lahko pa ta sloj ustvari zelo neželen in nevaren učinek. Pri nižjih temperaturah lahko namreč ob vklopu silikonskih brisalcev na steklu nastane t.i. »meglica«, ki popolnoma zamegli pogled na cesto, kar je zelo nevarno. Silikon namreč ni naravna guma, zato se lahko ob različnih (še posebej nižjih) temperaturah obnaša nevarno. Poleg tega je silikon manj odporen na poškodbe. Kvalitetni silikonski brisalci so sicer načeloma bolj odporni na poškodbe, ki nastanejo zaradi vremenskih vplivov (tukaj je predvsem mišljena poletna vročina in UV svetloba), vendar je načeloma manj odporen na obrabo, ki nastane zaradi smeti na vetrobranskem steklu, tako da silikonski brisalci prej začnejo za sabo puščati črtice vode. Pazljivo torej s silikonskimi brisalci – v kolikor niso zares kvalitetni, je uporaba silikonskih brisalcev lahko tudi nevarna.

Večina svetovno znanih proizvajalcev tako še vedno prisega na brisalce iz naravne gume, saj so ti zelo zanesljivi. V kombinaciji z različnimi premazi – npr. grafitni ali teflonski premaz (teflon je znan kot najbolj spolzka stvar na svetu) omogočajo brezhibno in tiho brisanje v vseh vremenskih pogojih, brez, da bi pri tem obstajale skrbi, da bi lahko šlo kaj narobe.

Vornitzer ™ brisalci v naši ponudbi so narejeni iz 100% naravne gume, kvalitetnega vzmetnega jekla in izredno kvalitetnega teflonskega premaza, ki dodatno poskrbi za tiho in brezhibno brisanje v vseh letnih časih.

Poiščite brisalce za vaš avto ↓

Uporabite iskalnik (izberite znamko, model in letnik) in poiščite, kateri so ustrezni sprednji brisalci (metlice brisalcev) in zadnji brisalec za vaš avto.

Vašega avta ni na seznamu? Kliknite TUKAJ.

Za dodatna vprašanja in pomoč pri nakupu smo vam na voljo na 041 594 100 (dosegljivi vsak dan v tednu od 9-21h) ali na info@avtobrisalci.com

V primeru nakupa večjih količin nas kontaktirajte na zgoraj omenjene kontakte in priznali vam bomo popust.