Razlika med klasičnimi in ploskimi brisalci

Ste opazili, da je klasičnih brisalcev (tistih, ki imajo ogrodje – klasičnih »metlic brisalcev«) na avtomobilih vedno le manj? Razlog za to je v novih, sodobnih brisalcih (imenovanih tudi ploski (ang. flat) oziroma aerodinamični brisalci), kateri se serijsko nameščajo na veliko večino novejših avtov in vedno le hitreje izrinjajo klasične brisalce s trga.

klasicni-brisalci-sodobni-brisalciGlavni dve prednosti sodobnih avto brisalcev sta aerodinamičnost in sposobnost zagotavljati enakomeren pritisk na steklo po celotni površini. Klasični brisalci so namreč imeli ogrodje, ki je le s 4 oz 8 točkami pritiskalo na gumico brisalca. Sodobni brisalci pa so zasnovani tako, da na gumico in posledično steklo pritiskajo z neskončnim številom točk, tako da je brisanje stekla veliko bolj enakomerno in tiho. Poleg tega pa so, kot že omenjeno, sodobni brisalci veliko bolj aerodinamični, tako da zagotavljajo brezhibno brisanje tudi pri višjih hitrostih. To še posebej pride v poštev na avtocesti v slabem vremenu. Zagotovo se vam je namreč že kdaj zgodilo, da ste si ponoči ob slabemu vremenu na avtocesti močno zaželeli boljših brisalcev. Sodobni ploski brisalci imajo prav za ta namen še posebno oblikovani spojler, ki pri višjih hitrostih zagotavlja stabilnost in boljši pritisk na vetrobransko steklo. Medtem ko klasične metlice brisalcev pri višjih hitrostih tega zaradi svoje neaerodinamične oblike ne morejo zagotavljati.

Močno vam torej priporočamo uporabo sodobnih ploskih brisalcev, kakršni so tudi Vornitzer™ brisalci v naši ponudbi (v kolikor se sprašujete – ploski brisalci lahko brez problema nadomestijo klasične brisalce, četudi imate avto iz časov, ko teh brisalcev še ni bilo).

Poiščite brisalce za vaš avto ↓

Uporabite iskalnik (izberite znamko, model in letnik) in poiščite, kateri so ustrezni sprednji brisalci (metlice brisalcev) in zadnji brisalec za vaš avto.

Vašega avta ni na seznamu? Kliknite TUKAJ.

Za dodatna vprašanja in pomoč pri nakupu smo vam na voljo na 041 594 100 (dosegljivi vsak dan v tednu od 9-21h) ali na info@avtobrisalci.com

V primeru nakupa večjih količin nas kontaktirajte na zgoraj omenjene kontakte in priznali vam bomo popust.