Menjava brisalcev

Se sprašujete, kako zamenjati brisalce? Je to za vas do sedaj počel mehanik?

Kot prvo, brez skrbi. Menjava brisalcev ni nobena vesoljska znanost. Izkušeni jih zamenjamo že v par minutah, vam pa več kot 20 minut skupaj s preučevanjem navodil na škatli zagotovo ne bo vzelo. 20 minut velja za tiste, ki tega še nikoli niste počeli, vsi ostali pa seveda veste, da se da to opraviti še veliko hitreje. Zamenjava metlic brisalcev je namreč zelo enostavna.

menjava-brisalcev Najprej morate seveda odstraniti stare brisalce. Odstranjevanje vaših starih brisalcev je seveda odvisno od tega, kakšen tip priključka ima vaš avto. Najprej posvetite kakšno minuto preučevanju priključka in adapterja, na katerega je pritrjen brisalec. Zagotovo boste hitro naštudirali, kaj storiti, da star brisalec odstranite. V kolikor imate klasični priključek oblike J oziroma U, je brisalec v večini primerov le nasajen na adapter. V kolikor pa imate modernejši priključek, boste bržkone morali stisniti kakšen jeziček oziroma gumbek. Vse je zelo enostavno, samo vzemite si kakšno minuto in v miru preučite priključek in adapter na brisalcih.

Ko vam bo uspelo odstraniti star brisalec, bo pred vami ostala samo še roka brisalca. Tukaj pa POZOR! V rokah brisalcev je namreč vzmet, ki skrbi za to, da je pritisk metlic brisalcev na steklo dovolj dober. V kolikor vam roka brisalcev uteče iz rok in le-ta udari po steklu, lahko vaše vetrobransko steklo poči. To se ljudem dogaja zelo pogosto, zato bodite pri menjavi brisalcev zelo pozorni na to. Pazite torej, da vam roka brisalca, ko na njen ni več metlice, ne udari po steklu.

Vse kar morate sedaj še storitim, je namestitev novih brisalcev. Sedaj ste že delno izkušeni, saj vam je že uspelo razvozlati, kako odstraniti stare brisalce. Sedaj torej že točno veste, kateri priključek imate in kateri adapter približno rabite. Sledite navodilom na škatli na vaših novih brisalcih in namestite nove brisalce.

Bravo, ste že na 90%. Zadnji korak je preverjanje, če se brisalci normalno premikajo. Z roko privzdignite roke brisalcev in poskušajte, če se metlice brisalcev lepo nekoliko zibajo naprej in nazaj ter če so dovolj fiksno nameščeni.

Ste na 95%. Vse kar vam še ostane je, da pred uporabo novih brisalcev dodobra očistite vetrobransko steklo vse umazanije. Nato še preizkusite, da novi brisalci res brišejo tako, kot je potrebno. Na vetrobransko steklo našpricajte nekaj vetrobranskega čistila in nekajkrat vklopite brisalce.

V kolikor je v zadnjemu koraku vse v redu, ste pripravljeni na nove brezskrbne kilometre, tudi ob slabemu vremenu.

Ni bilo tako težko, kajne? V kolikor pa imate vseeno težave ali strah pred menjavo, vam ob nakupu Vornitzer™ brisalcev v naši ponudbi in v primeru osebnega prevzema, v kolikor želite, brisalce zamenjamo mi in to brezplačno. Več o Vornitzer™ brisalcih – najboljših brisalcih, ki jih lahko kupite za vaš avto, si lahko preberete TUKAJ.

Poiščite brisalce za vaš avto ↓

Uporabite iskalnik (izberite znamko, model in letnik) in poiščite, kateri so ustrezni sprednji brisalci (metlice brisalcev) in zadnji brisalec za vaš avto.

Vašega avta ni na seznamu? Kliknite TUKAJ.

Za dodatna vprašanja in pomoč pri nakupu smo vam na voljo na 041 594 100 (dosegljivi vsak dan v tednu od 9-21h) ali na info@avtobrisalci.com

V primeru nakupa večjih količin nas kontaktirajte na zgoraj omenjene kontakte in priznali vam bomo popust.