Kaj so brisalci (metlice brisalcev) in kakšna je njihova funkcija

Brisalci so zelo pomemben del vsakega avtomobila, saj omogočajo vožnjo po dežju in slabemu vremenu ter čistijo umazano vetrobransko steklo. Brez brisalcev bi bila vožnja ob slabemu vremenu nemogoča.

Glavni del metlice brisalcev je gumica, saj ima direkten stik z vetrobranskim steklom in skrbi za to, da površino obriše brezhibno, tako da za sabo ne pusti sledi vode ali drugih sledi, ki bi voznika lahko motile med vožnjo. Drugi glavni del brisalcev je ogrodje, ki je bodisi klasično bodisi moderno oziroma tako imenovano plosko (flat) ogrodje. Le-to je sestavljeno iz vzmetnega jekla, ki poskrbi za to, da se brisalci lepo prilegajo vetrobranskemu steklu in enakomerno pritiskajo gumico brisalca na steklo.

Metlice brisalcev so pritrjene na roke brisalcev. Roke brisalcev pa so naprej pritrjene na mehanizem brisalcev, katerega poganja električni motorček. Vsa sodobna vozila imajo opcijo, ki omogoča vozniku nastavitev hitrosti brisanja med vožnjo. Nekatera vozila imajo tudi senzor, ki poskrbi, da se brisalci vklopijo samodejno, ko le-ta zazna vlago.

Poiščite brisalce za vaš avto ↓

Uporabite iskalnik (izberite znamko, model in letnik) in poiščite, kateri so ustrezni sprednji brisalci (metlice brisalcev) in zadnji brisalec za vaš avto.

Vašega avta ni na seznamu? Kliknite TUKAJ.

Za dodatna vprašanja in pomoč pri nakupu smo vam na voljo na 041 594 100 (dosegljivi vsak dan v tednu od 9-21h) ali na info@avtobrisalci.com

V primeru nakupa večjih količin nas kontaktirajte na zgoraj omenjene kontakte in priznali vam bomo popust.