Brisalci in statistika

statistika-brisalci Brisalci so statistično eden najbolj zanemarjenih delov na avtomobilu. Velik procent lastnikov vozil namreč brisalce zamenja prepozno, ko je vidljivost že zelo slaba.

Ocenjuje se, da ima kar okoli 25% vozil nameščene brisalce, ki so svoje že odslužili. Veliko voznikov se namreč ne zaveda dejstva, da so brisalci t.i. »potrošni material«; to je material, ki se obrablja, zatorej je metlice brisalcev potrebno menjati pravočasno.

V Sloveniji imamo kar približno 1/3 deževnih dni oziroma kar okoli 120 deževnih dni v letu, registriranih pa imamo okoli 1.100.000 osebnih avtomobilov.

Če upoštevamo zgoraj omenjene podatke, lahko sklepamo, da se 120 dni v letu po cestah vozi okoli 275.000 vozil, ki zaradi slabih brisalcev predstavljajo potencialno nevarnost v prometu.

Zatorej poskrbite za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu in metlice brisalcev zamenjajte pravočasno. Več o temu zakaj izbrati kvalitetne brisalce in kaj so prednosti le-teh, si lahko preberete TUKAJ.

Poiščite brisalce za vaš avto ↓

Uporabite iskalnik (izberite znamko, model in letnik) in poiščite, kateri so ustrezni sprednji brisalci (metlice brisalcev) in zadnji brisalec za vaš avto.

Vašega avta ni na seznamu? Kliknite TUKAJ.

Za dodatna vprašanja in pomoč pri nakupu smo vam na voljo na 041 594 100 (dosegljivi vsak dan v tednu od 9-21h) ali na info@avtobrisalci.com

V primeru nakupa večjih količin nas kontaktirajte na zgoraj omenjene kontakte in priznali vam bomo popust.